restauratie T2b dubbelcabine pickup 2.0i 1976 uit Zweden Terug
Een supergave doka et weinig carrosseriewerk uit het noorden van Zweden, waar pekel wegens de extreme kou niet werd gebruikt, waar deze T2 bij een mega-houtkap bedrijf dienstdeed. Met originele huif en de nog originele dienstkleuren!
Maakt u zich geen zorgen, houtkap in Zweden vindt al heel lang op verantwoorde wijze plaats, dus geen 'bad feelings' over de bus.
Met zijn 2.0 liter injectiemotor is de emissie zeer laag. Zweden is het enige land in Europa waar emissie-eisen gelijk waren aan die in de Verenigde Staten.
Het roldak is later uiteraard geplaatst en het is netjes gedaan. De bus is ook dit keer weer geheel technisch door ons nagekeken. Ingepland is nog het laswerk aan de voorzijde van de dorpels en conservering van de holle ruimtes en de bodem. De deuren zijn inmiddels geconserveerd.
Na de technische check hebben we de doka aangeboden bij de RDW voor een schouwing en een deugdelijke APK hebben we zelf uitgevoerd. Sinds september 2012 draagt de doka het Nederlandse kenteken BE-74-40 en hebben we de nodige plezierkilometers al achter de rug...