volledige restauratie T2b Westfalia 1977 USA Terug
In februari 2014 aangeschaft, deze keiharde marinogele Westfalia afkomstig uit het droge deel van Colorado USA, in de plaats Falcon. Een schitterend Berlin interieur, een goed lopende 2.0 liter injectiemotor en een goed schakelende versnellingsbak.
De buitenzijde is ooit beige met donkerbruin gespoten en geheel strak. De voorruitrand en de hoek rechtsachter zijn aangetast wat bij de meeste Amerikaanse T2's het geval is. Het front is ooit vervangen geweest.
Een van onze Duitse klanten maakte familie van hen attent op VWvakrestauratie, zodoende werden wij door dit Duitse echtpaar gebeld. Ze wilden een T2b Westfalia, net als onze Duitse klant had. Op onze uitnodiging kwam het echtpaar op bezoek en na aan het eind van de middag onze hele voorraad te hebben aanschouwd viel de keuze op onze T2b uit Colorado. Toegegeven, niet de mooiste bus, maar ze wilden een two-tone wit/marinogele bus welke deze dat van oorsprong is, zij het geheel marinogeel.
Maar dus wel een harde onverprutste bus. Dat bleek toen we deze uit elkaar haalden ter voorbereiding van de restauratie. Puur tot en met! Met werkelijk niks dat er meer afgeschroefd kon worden, dus ook de gehele wielophanging is de carrosserie volledig gedemonteerd op twee speciaal geconstrueerde karren richting plaatwerker gegaan. Rotte stukken eruit, carrosserie gestraald, in de epoxy gespoten en momenteel worden de tevens gestraalde en in de epoxy gespoten plaatdelen erin gelast.
Wordt vervolgd!